Podružnica HKMS Karlovačke županije: Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva u Karlovcu

Opća bolnica Karlovac u suradnji s podružnicama Hrvatske udruge medicinskih sestara Karlovac i Hrvatske komore medicinskih sestara Karlovačke županije organizirala je 11. svibnja 2023.  godine u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ u Karlovcu proslavu Međunarodnog dana sestrinstva.

Nakon glazbenog i literarnog programa te prigodnog obraćanja gostiju, održano je predavanje „Prilozi za proučavanje povijesti sestrinstva u Karlovcu“  koje je prezentirala magistra sestrinstva Snježana Mirilović. Kroz predavanje prikazan je povijesni razvoj sestrinstva u karlovačkim zdravstvenim i obrazovnim ustanovama u razdoblju od postanka grada Karlovca do kraja 20 stoljeća. Prezentirani su podaci koji su prikupljani u protekle dvije godine o dolasku i djelovanju redovnica te medicinskih sestara u karlovačke zdravstvene i obrazovne ustanove kao i njihovim doprinosima u razvoju karlovačkog sestrinstva.

Na obilježavanju Međunarodnog dana sestrinstva prisustvovale su medicinske sestre iz svih županijskih ustanova, medicinske sestre u mirovini, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara magistar sestrinstva Mario Gazić, liječnici, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova te predstavnici grada Karlovca i Karlovačke županije.

Snježana Mirilović, predsjednica Podružnice HKMS Karlovačke županije

Search

+