Podružnica HKMS Sisačko-moslavačke županije: Obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Međunarodni dana sestrinstva u Sisačko – moslavačkoj županiji obilježen je 10. svibnja u Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot, Popovača. Taj dan proslavili smo i odali priznanje nevjerojatnom radu, predanosti i žrtvovanju medicinskih sestara i tehničara širom svijeta.

12. svibnja, izabran je u čast rođendana Florence Nightingale, pionirke modernog sestrinstva, čiji su ideali i inovacije utjecali na razvoj i poboljšanje kvalitete sestrinske skrbi. Sada više nego ikad, u vrijeme globalnih promjena, važnost njihovog rada postaje još očitija. Medicinske sestre i tehničari često su prvi kontakt pacijenta s medicinskim sustavom. Oni pružaju ne samo sestrinsku skrb, već i emocionalnu potporu pacijentima i njihovim obiteljima. U ovim izazovnim vremenima, njihova uloga je ključna za očuvanje zdravlja i dobrobiti naše zajednice.

Obilježavanjem Međunarodnog dana sestrinstva u Sisačko –  moslavačkoj županiji željeli smo zahvaliti svim medicinskim sestrama i  tehničarima koji neumorno rade kako bi  pružili vrhunsku zdravstvenu skrb našim sugrađanima. Vaša predanost i profesionalizam zaslužuju našu duboku zahvalnost i poštovanje.

Hvala prim. Marini Kovač, dr. med., ravnateljici Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot, Danijeli Čukelj, mag. med. techn., pomoćnici ravnateljice za sestrinstvo na gostoprimstvu te uzvanicima, kolegama i prijateljima na nesebičnoj podršci.

 Nakon svečanog obilježavanja uslijedio je radni dio, tečaj III. kategorije „Palijativna skrb”. Tečaj o palijativnoj skrbi je bio iznimno inspirativan i obogaćujući. Interaktivni pristup tečaja omogućio je sudionicima da postavljaju pitanja, dijele svoja iskustva, raspravljaju i razmjenjuju ideje.

Dan sestrinstva neka posluži kao podsjetnik na važnost podrške i priznavanja truda medicinskih sestara i tehničara koji svojim radom doprinose našoj zajednici.

Danijela Kundrata, mag. med. techn.

Search

+