Medicinske sestre zaslužuju veće plaće i bolje uvjete rada

11 sij 2024 Novosti

„Medicinske sestre i tehničari nesporno zaslužuju veće plaće, adekvatno vrednovanje i bolje uvjete rada“, rekao je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić komentirajući informacije vezane uz nove koeficijente za medicinske sestre i tehničare. Uvjereni smo, kazao je, da će sestrinski sindikati ispregovarati najbolje uvjete za medicinske sestre i tehničare.

Podsjetimo, medicinske sestre i tehničari najbrojnija su profesija u sustavu zdravstva i kao takvi su ključni stup zdravstvenog sustava i ključni čimbenici zdravstvene skrbi. 

 „Očekujemo da će sindikati ispregovarati najbolje opcije i najbolje uvjete za sestrinsku struku. Mi smo jedini s dva sindikata prisutni u pregovorima,  Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara i  Samostalni sindikata zdravstva i socijalne skrbi.  Medicinske sestre imaju ključnu ulogu u zdravstvenoj skrbi i njihova stručnost i predanost poslu osiguravaju, među ostalim, sigurnost i dobrobit pacijenata. Stoga sam uvjeren da će sindikati i resorno ministarstvo iznaći najbolje rješenje za našu struku jer medicinske sestre i tehničari svojim profesionalnim i predanim radom  već odavno zaslužuju veće plaće, adekvatno vrednovanje  i bolje uvjete rada“, rekao je  Gazić te dodao kako bi to u konačnici najvećim dijelom  otklonilo razloge za kontinuirani odlazak sestara na rad u inozemstvo. To bi ujedno, dodaje Gazić, privuklo i mlade da ostanu raditi u struci bez da razmišljaju o prekvalifikaciji ili odlasku iz zdravstvenog sustava Republike Hrvatske.

Search

+