Hrvatska komora medicinskih sestara donijela nove odluke zbog pandemije koronavirusa

17 ožu 2020 Novosti

Na prijedlog predsjednika Komore, a obzirom na proglašenu pandemiju zaraze koronavirusom, na danas održanoj elektroničkoj sjednici Vijeća Komore donesene su odluke potrebne za lakše funkcioniranje sustava.

Dokumentaciju za upis u Registar članova HKMS-a, dok traju izvanredne okolnosti u Republici Hrvatskoj, preporučuje se poslati poštom, te će se Odobrenja za rad članu također iz ureda Komore slati poštom.

U slučaju uvođenja novih mjera radi zaštite od korona virusa  dokumentacija za upis u Registar članova HKMS-a, dok traju izvanredne okolnosti u Republici Hrvatskoj, zaprimat će se samo emailom te će se Odobrenje za rad članu također dostaviti emailom. O svim novim okolnostima bit ćete obaviješteni na vrijeme. Po okončanju ovih okolnosti, stranka će trebati dostaviti originalnu ili ovjerenu dokumentaciju te će joj tada biti uručeno ili dostavljeno originalno Odobrenje za rad.

 

Razdoblje u kojem su otkazana trajna usavršavanja neće medicinskim sestrama i tehničarima ulaziti u obračunsko razdoblje skupljanja bodova za obnovu Odobrenja za samostalan rad.

 

Zbog znatno povećane potrebe za angažmanom svih raspoloživih medicinskih sestara i tehničara u borbi protiv epidemije koronavirusa , HKMS stan u Maksimirskoj 109/1 daje na korištenje medicinskim sestrama i tehničarima čiji članovi obitelji su u samoizolaciji. Ukoliko neki član obitelji s kojim živite u istom kućanstvu  mora u samoizolaciju, medicinska sestra ili tehničar koji je u aktivnoj službi može privremeno, za vrijeme trajanja izrečene mjere članu obitelji, preseliti u smještajnu jedinicu gdje će imati besplatan smještaj. Stan može primiti do 12 osoba.

Ukoliko vam se pokaže potreba za takvim smještajem, javite nam se na mail smjestaj@hkms.hr

 

Svatko od nas u ovim kriznim vremenima potreban je našim pacijentima. Zajedničkim snagama pobijediti ćemo u ovoj bespoštednoj borbi s epidemijom!

 

Search

+