Program cjeloživotnog obrazovanja: Podrška obitelji u razvoju djece

6 ožu 2017 Novosti

Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci uz podršku Ureda UNICEF-a pokrenuo je program cjeloživotnog obrazovanja: Podrška obitelji u razvoju djece, namijenjen patronažnim sestrama i ostalim zdravstvenim djelatnicima koji rade s obitelji i djecom.

U kreiranju ovog nastavnog programa korišteni su kriteriji UNICEF–a te vodećih obrazovnih institucija u Europi, koje korisnicima nude programe sa sadržajima iz područja cjeloživotnog obrazovanja.

Novi Program za unaprjeđenje znanja i vještina o dobrobiti i zaštiti djece koji sadrži deset kolegija, odnosno 30 ECTS bodova, oblikovan je sa svrhom da se ponude oni nastavni sadržaji koji će polaznicima osigurati kvalitetniju procjenu odgovarajućeg roditeljstva, poticajnog i sigurnog okruženja doma i rano otkrivanje rizika ili ranjivosti. Program se izvodi kao izvanredni program u trajanju od 320 nastavnih sati i nosi 30 ECTS bodova koje je moguće prenijeti u daljnje školovanje na  sveučilišnim diplomskim studijima. Po završetku Programa polaznici stječu potvrdnicu kao dokaz stečenih kompetencija.

Više informacija možete vidjeti ovdje: http://www.fzsri.uniri.hr/hr/cjelozivotno-obrazovanje/podrska-obitelji-u-razvoju-djece.html

Search

+