OBILJEŽEN MEĐUNARODNI TJEDAN SESTRINSTVA 2019.

10 svi 2019 Novosti

U cijeloj Republici Hrvatskoj medicinske sestre su obilježile Međunarodni dan sestrinstva. Tradicionalno,već treću godinu za redom, Međunarodni dan  sestrinstva obilježava se na način da tijekom cijelog tjedna od 05. do 12. svibnja medicinske sestre organiziraju  javnozdravstvene akcije, tribine, predavanja učenicima srednjih medicinskih škola i druge aktivnosti, kako bi građanima približili djelovanje medicinskih sestara,  ali i nagradili medicinske sestre koje su svojim radom zadužile hrvatsko sestrinstvo. Na tribinama, javnim nastupima i predavanjima izrečeni su problemi sestrinstva u Hrvatskoj. Organizatori 2019. godine, kao i prethodnih godina, bila su sva strukovna sestrinska društva. Međunarodni tjedan sestrinstva održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva RH te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Tjedan je započeo sastankom svih predsjednica i predsjednika strukovnih društava u Hrvatskoj komori medicinskih sestara i nastavio se isti dan javnozdravstvenom akcijom 05.12. 2019. na Međunarodni dan primalja.

Svečana proslava održana je 07. svibnja u Gradskom kazalištu Komedija gdje su dodijeljena priznanja za iznimni doprinos promociji i razvoju profesije Vesni Konjevoda, Ani Ljubas i Adrianu Friganoviću. Središnje obilježavanje održano je na Zdravstvenom veleučilištu 08. svibnja, a nakon obilježavanja gradonačelnik Grada Zagreba upriličio je prijem u palači Dverce.

Javno zdravstvena akcija sestrinskih  udruga 11. svibnja na Trgu Petra Preradovića bila je izvrsna prilika za predstavljanje rada medicinskih sestara zainteresiranom građanstvu. U nedjelju, 12. svibnja svečano obilježavanje Dana sestrinstva bilo je  u muzeju Mimara, gdje su podijeljena priznanja mnogim zaslužnim članovima. Svečanosti je nazočio ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Tjedan sestrinstva bio je odlično praćen u medijima te je bio izvrsna prilika za promidžbu sestrinske profesije.

 

 

Search

+