Rezultati ankete o zadovoljstvu članova stručnim usavršavanjem

24 svi 2019 Novosti

POLAZNICI: OCJENA VRLO DOBAR (4) ZA STRUČNO USVRŠAVANJE

Hrvatska komora medicinskih sestara pripremila je i provela istraživanje čiji je cilj bio prikupljanje stavova i mišljenja članova o stručnom usavršavanju. Istraživanje je provedeno anketnom metodom, u ožujku ove godine, na koju je odgovorilo 2.018 članova, odnosno polaznika stručnog usavršavanja. Cjelokupno zadovoljstvo usavršavanjem polaznici su ocijenili vrlo dobrom ocjenom (prosječna ocjena 3,6), a čak se 64 % njih složilo da je stručno usavršavanje ispunilo njihova očekivanja.

Potrebna znanja i vještine za obavljanje posla

Rezultati su pokazali da više od 2/3 polaznika (69 %) smatra da su na stručnom usavršavanju usvojili sva potrebna znanja i vještine za obavljanje posla. Također, 60 % ih smatra kako je stručno usavršavanje pokrilo sve teme nužne za kvalitetno obavljanje posla. Od raznih oblika trajnog stručnog usavršavanja (stručni skupovi, tečajevi u organizaciji zdravstvenih ustanova, e-učenje, predavanja koja se održavaju u zdravstvenim ustanovama), članovi su najbolje ocijenili e-učenje (prosječna ocjena 3,5).

Kako  program stručnog usavršavanja učiniti još boljim i kvalitetnijim?

Pokazalo se da je web HKMS-a dominantan izvor informacija za polaznike stručnog usavršavanja, a kako bi program trajnog stručnog usavršavanja bio još bolji, polaznici očekuju veći broj tečajeva i e-učenja, više predavanja u drugim gradovima, kao i predavanja neradnim danima, te stručnije i inovativnije predavače. Također smatraju da teme moraju biti u skladu s aktualnim smjernicama.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u istraživanju te svojim mišljenjem i prijedlozima doprinijeli  još boljem i kvalitetnijem programu stručnog usavršavanja.

Search

+