Priopćenje predsjednice Hrvatske komore medicinskih sestara

29 svi 2019 Novosti

Predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara, Slava Šepec, diplomirana medicinska sestra, nakon tri godine na toj poziciji, najavila je povlačenje u mirovinu ove jeseni. Predsjednica Šepec povlači se iz osobnih – zdravstvenih razloga, a dužnost čelnice HKMS-a obnašat će do 31. kolovoza ove godine.

Drage kolegice i kolege,

Na mjestu predsjednice Hrvatske komore medicinskih sestara sam od 24. svibnja 2016. godine. Želim izvijestiti  da se povlačim s ove funkcije zbog osobnih – zdravstvenih razloga, a dužnost predsjednice Hrvatske komore medicinskih sestara  obnašat ću do 31.kolovoza ove godine radi čega sam s ovim datumom zatražila razrješenje Vijeća Hrvatske komore medicinskih sestara. Tada će vodstvo Komore preuzeti do tada već novoizabrani predsjednik ili predsjednica kojeg će u lipnju izabrati Vijeće naše Komore, između kandidata koji će se prijaviti na natječaj.

U protekle, nešto više od tri godine, s timom suradnika ostvarili smo skoro sve ciljeve zacrtane programom određenim za mandatno razdoblje. Krajem kolovoza objavit ću detaljno izvješće o radu tijekom svojeg mandata kao predsjednice i o rezultatima koje sam, zajedno s izvrsnim timom, ostvarila.

Želim vam svima zahvaliti na svoj dosadašnjoj suradnji i podršci u obavljanju dužnosti predsjednice Hrvatske komore medicinskih sestara.

Sigurna sam da će se HKMS i dalje odlučno i čvrsto zalagati za provođenje zdravstvene njege na siguran način u cilju sigurnosti  pacijenata i medicinskih sestara, unaprjeđenje sestrinske profesije kroz osiguranje boljih uvjeta rada za naše kolegice i kolege  i bolji položaj svih vas u svim sustavima u kojima radite.

Najsrdačnije vas sve pozdravljam,

Predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara

Slava Šepec

Search

+