Medicinskim sestrama i liječnicima Generali poklanja COVID-19 paket osiguranja

8 svi 2020 Novosti

U suradnji s Hrvatskom komorom medicinskih sestara i Hrvatskom liječničkom komorom, Generali osiguranje poklanja paket osiguranja COVID-19 medicinskim sestrama i liječnicima zaposlenim u javno zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj u kojima se provodi liječenje pacijenata oboljelih od COVIDA-19 i koji direktno sudjeluju u njihovom liječenju. Osiguranje traje od 1. svibnja do 31. srpnja 2020., a naknada će biti isplaćena za slučajeve u kojima je za vrijeme trajanja osiguranja liječniku ili medicinskoj sestri utvrđena dijagnoza Covid-19 te započelo bolničko liječenje.

 

U slučaju bolničkog liječenja COVIDA-19, Generali isplaćuje dnevnu naknadu u iznosu od 50 eura (protuvrijednost u HRK) za svaki dan boravka u bolnici, za najviše deset dana. U slučaju liječenja u jedinici intenzivnog liječenja, Generali će liječnicima i medicinskim sestrama, uz dnevnu naknadu isplatiti i jednokratnu naknadu za oporavak po završenom liječenju u iznosu od 1.500 eura, protuvrijednost u HRK.

Predstavnici Generali osiguranja na čelu s predsjednikom Uprave Mariom Carinijem predstavili su detalje paketa osiguranja COVID-19 predsjednicima Hrvatske liječničke komore i Hrvatske komore medicinskih sestara.

Tom prigodom predsjednik Hrvatske liječničke komore dr.sc. Krešimir Luetić pohvalio je ovu inicijativu i zahvalio Generali osiguranju jer je prepoznao da su liječnici i medicinske sestre, koji se svakodnevno na prvoj crti bore s epidemijom, pod najvećim rizikom zaraze novim koronavirusom.

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić zahvalio je Generali osiguranju na kreiranju ove posebne ponude osiguranja te se nada da će što manji broj liječnika i medicinskih sestara imati potrebu za ovim oblikom pomoći.

Predsjednik Uprave Generali osiguranja d.d. Mario Carini zahvalio je Hrvatskoj liječničkoj komori i Hrvatskoj komori medicinskih sestara na izvanrednom trudu koji liječnici i medicinske sestre čine u ovom razdoblju, doprinoseći sigurnosti, skrbi i zaštiti svih građana.

Detalji o postupku prijave štete kao i obrazac za prijavu štete dostupni su na web stranici Generali osiguranja:  http://www.generali.hr/stete/covid-19

 

Kontakti u Generali osiguranju za liječnike i medicinske sestre:

  • Sva pitanja vezana uz osiguranje možete uputiti Snježani Čefko na e-mail adresu: cefko@generali.comili ih možete postaviti direktno na broj telefona 01 4600 476
  • Sva pitanja vezana uz štete (prijava odštetnog zahtjeva, status štete i sl.) možete uputiti na e-mail adresu: steteOO.hr@generali.comili ih možete postaviti direktno Danieli Šulj na broj telefona 01 4600 608

 

Search

+