Započela realizacija projekta „Enhance the nursing sectore with skills in clinical Phsycho – Oncology“

4 velj 2021 Novosti

Hrvatska komora medicinskih sestara krenula je u suradnji s partnerima iz Europske Unije u realizaciju projekta „Enhance the nursing sectore with skills in clinical Phsycho- Oncology“, a koji je sufinanciran Erasmus + programom. Ovim projektom nastoji se dodano osnažiti medicinske sestre i medicinske tehničare koji rade na onkološkim odjelima kroz dodatnu edukaciju i osposobljavanje u „ICT & soft skills“ potrebnim za pružanje zdravstvene njege onkološkim pacijentima. 

Inicijalni sastanak u ovom projektu održan je 18. i 21.prosinca 2020. godine te su dodatno utvrđeni i definirani svi ciljevi projekta kao i međusobne zadaće pojedinih partnera. Na sljedećem sastanku svih partnera raspravljat će se o rezultatima prvog intelektualnog outputa u ovom projektu pod nazivom „Gap analysis and building of a common Occupational Profile for Cancer care providing Nurses“, a čiji je nositelj upravo Hrvatska komora medicinskih sestara. 

Ističemo kako je konačni cilj ovog projekta pružiti moderan set „ICT“ kompetencija i vještina koje su potrebne u suvremenim okolnostima gdje se traži visoko kvalificirano zdravstveno osoblje kao i pružiti dodatnu edukaciju medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima koja bi ojačala njihove komunikacijske i psihološke vještine u radu sa onkološkim pacijentima.  

Pozivamo sve medicinske sestre i medicinske tehničare da redovite prate Internet stranicu projekta  www.psychonskills.eu odnosno facebook stranicu projekta https://www.facebook.com/psychonskills kao i facebook te internet stranicu Hrvatske komore medicinskih sestara na kojoj će se objavljivati svi detalji vezani uz ovaj projekt.

Search

+