Podružnica HKMS Osječko-baranjske županije: 26. DANI INTERNISTA SLAVONIJE I BARANJE

Pripremila:

V.d. Glavna sestra Klinike za unutarnje bolesti, KBC Osijek

Nevenka Kovačić, bacc.med.techn.

Poštovane kolegice i kolege!

Osobita mi je čast i zadovoljstvo izvijestiti Vas da je u Osijeku održan znanstveno – stručni skup „26. Dani internista Slavonije i Baranje“.

Znanstveno – stručni skup organiziran je od strane KBC-a Osijek, Klinike za unutarnje bolesti i Medicinskog fakulteta Osijek.

Uz brojne liječnike aktivno su sudjelovale  i medicinske sestre/tehničari Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Osijek, a tema internističkih dana je bila „Zdravstvena skrb hitnog internističkog bolesnika“, svoja iskustva su prezentirale medicinske sestre/tehničari sa svih ustrojstvenih jedinica Klinike za unutarnje bolesti, KBC-a Osijek.

Skup je organiziran u hibridnom obliku, uslijed aktualne epidemiološke situacije, ali je imao veliki broj pratitelja virtualnim putem.

Tradicija organizacije Skupa internističkih dana Slavonije i Baranje potječe od prije pedeset godina, ali na žalost slijed je prekinut od 90-tih godina, da bi se nastavio prošle godine.

Kako je ove godine i obljetnica 50 godina od početaka održavanja skupa, napravili smo i jedan dokumentarni film u kojem su sudjelovali umirovljeni liječnici i medicinske sestre/tehničari, koji su započeli razvoj struke na Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Osijek.

Cilj održavanja ovakovih stručnih skupova je educirati  medicinske sestre i tehničare čije će znanje unaprijediti zdravstvenu njegu u korist bolesnika.

Search

+