HKMS pokrenula humanitarnu akciju “Hrvatske sestre za sestre Ukrajine”

24 ožu 2022 Novosti

Hrvatska komora medicinskih sestara pokrenula je humanitarnu akciju “Hrvatske sestre za sestre Ukrajine” prikupljanja sredstava kojom će prikupljati novčane donacije kako bi pomogla Gradskoj bolnici Drohobych u gradu Drohobychu, za liječenje ranjenih vojnika i drugih pacijenata koji se nalaze u toj bolnici. Potporu humanitarnoj akciji daje Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara i Hrvatska udruga medicinskih sestara.

Prikupljanje novčane pomoći

Komora, koja će i sama na poseban račun humanitarne pomoći uplatiti sredstva, poziva sve svoje članice i članove da sudjeluju u prikupljanju novčane pomoći te da tako podrže ovu akciju. Prikupljenim sredstvima kupiti će se medicinske potrepštine i zaštitna oprema, te dostaviti sukladno molbi za pomoć direktoru bolnice Andriyu Kotsiubi.

Komora najoštrije osudila agresiju na Ukrajinu

“Navedena medicinska oprema koristit će se za liječenje ranjenih vojnika i drugih pacijenata u našoj bolnici. Lista nije isključiva, druga medicinska oprema bi također bila od pomoći”, naveo je voditelj gradskog odjela za zdravstvo dr. Volodymyr Chuba

“Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije osuđuje brutalnu i dosad neviđenu agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu. Izražavamo suosjećanje, ali i solidarnost s ukrajinskim kolegama, ali i cijelim narodom Ukrajine. Razorni ratni napadi kojima su izložene bolnice i sve druge zdravstvene ustanove kao i svi zdravstveni djelatnici i pacijenti nedopustivi su. Ovom humanitarnom akcijom koju je pokrenula Komora medicinskih sestara želimo pomoći ukrajinskim kolegicama i kolegama u obavljanju njihovog poziva, a to je briga i skrb o pacijentima” naglasio je predsjednik HKMS, Mario Gazić.

Uplata sredstava na humanitarni račun

Search

+