Hrvatska komora medicinskih sestara dala snažnu podršku zahtjevima djelatnika Hitne medicinske pomoći

14 tra 2022 Novosti

Hrvatska komora medicinskih sestara daje nedvojbenu i snažnu potporu djelatnicima Hitne medicinske pomoći, okupljenima u inicijativi „Hitna uživo 194“, u njihovim zahtjevima za dobivanjem beneficiranog radnog staža.

“Djelatnici Hitne medicinske pomoći prva su crta zdravstvenog sustava naše zemlje. Oni prvi dolaze do unesrećenih građana ili pacijenata u hitnoj potrebi za medicinskom skrbi I zbrinjavanjem.  Osim iznimno zahtjevnog posla koji obavljaju, djelatnici Hitne medicinske pomoći svakodnevno su suočeni i s iznimnom količinom stresa kao i čestim fizičkim i verbalnim nasiljem.  Hrvatska komora medicinskih sestara u potpunosti podržava njihove zahtjeve za priznavanjem beneficiranog radnog staža”, rekao je predsjednik HKMS, Mario Gazić.

Podsjetimo, djelatnici Hitne medicinske pomoći jedina su žurna služba u Republici Hrvatskoj koja nema pravo na računanje staža osiguranja s povećanim trajanjem (beneficirani radni staž). Njihovo nezadovoljstvo traje još od 1998., kada im je resorno ministarstvo ukinulo beneficirani radni staž i time ih stavilo u nepovoljan položaj u odnosu prema drugim profesionalnim interventnim službama u Hrvatskoj.

Search

+