Iskoristite popust na kotizacije i sudjelujte na prvoj regionalnoj konferenciji koja okuplja javni i privatni zdravstveni sektor s ciljem povratka povjerenja građana u zdravstvo

22 svi 2023 Novosti

Na službenim stranicama konferencije objavljen jedetaljni program konferencije HealthComm Forum,  prve regionalne konferencije koja okuplja čitavi javni i privatni zdravstveni sektor s ciljem povratka povjerenja građana u zdravstvo. HealthComm Forum će se održati 1. i 2. lipnja u zagrebačkom Mozaik Event Centru.

Kako je tema ovogodišnje konferencije usmjerena vraćanju povjerenja građana u zdravstveni sustav, posjetitelji će imati priliku učiti od renomiranih stručnjaka iz područja zdravstva i komunikacijskih znalaca te saznati više o praksama i najnovijim trendovima koji mogu doprinijeti rješavanju ovog važnog izazova.

O prilikama i rješenjima za vraćanje povjerenja građana u čitavi sustav govorit će svi koji na to mogu svojim djelovanjem direktno utjecati – predstavnici javnih organizacija, medicinskih sestara, liječnika, ljekarnika, poliklinika, farmaceutskih tvrtki i prehrambene industrije, ekonomski stručnjaci i znanstvenici, mediji i komunikacijski stručnjaci.

Prvi dan konferencije počinje otvaranjem područja na temu svrhe i poruke brenda u zdravstvu te uvodnim predavanjem Matta Cartera koji će iznijeti prednosti, razloge zašto i načine kako u ovom području ulagati u reputaciju. Nakon uvodnog izlaganja, slijedi niz panel rasprava unutar tematske cjeline u sklopu kojih će domaći i regionalni stručnjaci dublje zagrebati u temu i govoriti o rješenjima. Tako će na temu nedostatka povjerenja i prevencije kao budućnosti kvalitetnog zdravstva govoriti Ivica Belina iz Koalicije udruga u zdravstvu, Romana Jerković iz Europskog parlamenta, Vikica Krolo iz Hrvatske liječničke komore, Tit Albreht iz slovenskog Nacionalnog instituta za javno zdravstvo, Dario Briški iz Hrvatskog farmaceutskog društva, Ivana Pavić Šimetin iz HZJZ-a, Ivana Portolan Pajić iz Ministarstva zdravstva i drugi.

Nakon prvog seta panel rasprava, Marius Geanta će otvoriti drugu cjelinu konferencije u sklopu koje će se obrađivati tema zdravstva koje je u potpunosti orijentirano prema građanima. Nakon Geantinog uvodnog predavanja, uslijedit će razgovori na kojima će svoja viđenja o razvoju zdravstvenih sustava s pacijentom u fokusu iznositi Tanja Krasić iz Croatia poliklinike, Mirela Marković iz Koordinacije za obiteljsku medicinu, Ana Soldo iz Hrvatske ljekarničke komore, Ljiljana Vukota iz udruge Sve za nju i drugi stručnjaci iz javnog i privatnog zdravstvenog sektora.

Tema s kojom će započeti drugi dan konferencije je važnost komunikacije u zdravstvu, a otvorit će ju uvodnim izlaganjem Dejan Verčič s ljubljanskog fakulteta za društvene znanosti. Zatim će o komunikacijama za vrijeme pandemije raspravljati Mario Gazić iz Hrvatske komore medicinskih sestara, glasnogovornik Vlade Marko Milić, Ivica Lukšić iz KB-a Dubrava i Alemka Markotić iz Klinike Fran Mihaljević. Temu će zaključiti Radoslav Nedelchev iz agencije dentsu.

U sklopu posljednjeg područja koje će se na konferenciji obraditi stručnjaci će govoriti o prednostima digitalnih tehnologija koje mogu utjecati na povratak povjerenja građana u sustav. Temu će otvoriti Arthur Olesch, osnivač platforme aboutDigitalHealth, a razgovore na temu transformacije zdravstva upravo zahvaljujući umjetnoj tehnologiji dalje će voditi Pero Ivanko iz HZJZ-a, Katarina Gvozdanović iz SEKA-e, Tomislav Sokol iz Europskog parlamenta, Šime Smolić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Igor Lerman iz IQVIA-e, Mario Bagat iz Wiener osiguranja, Ino Protrka iz Doma zdravlja Zagreb-Centar i drugi.

Razgovore će moderirati komunikacijski stručnjaci i novinari s dugogodišnjim iskustvom praćenja zdravstva za najveće medijske kuće u Hrvatskoj, među kojima su i Leona Šiljeg s RTL televizije, novinarka HRT-a Ruža Ištuk, direktor komunikacijske agencije VAJT Jerko Trogrlić, partner u agenciji Alpheus Zdravko Ivić, Katarina Leko s Veleučilišta Edward Bernays te direktor agencije Val grupa Mario Aunedi Medek.

HealthComm Forum 2023 održat će se u organizaciji agencije Val grupa, a konferenciju su, uz Hrvatsku udrugu za odnose s javnošću, podržali Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Novartis, AstraZeneca, Croatia Poliklinika te strukovna udruženja u području zdravstva i komunikacija: Hrvatska liječnička komora, Hrvatska ljekarnička komora, Hrvatska komora dentalne medicine, Hrvatska komora medicinskih sestara, Koalicija udruga u zdravstvu, Hrvatsko farmaceutsko društvo, Američka gospodarska komora u Hrvatskoj, Hrvatska udruga poslodavaca i druge relevantne organizacije.

Kako je Hrvatska komora medicinskih sestara jedan od partnera ovogodišnje konferencije, sve naše članice i članovi ostvaruju posebnu cijenu kotizacije – sve što trebate učiniti jest u predviđeno polje za unos promo koda upisati kod HKMS45ST.

Više o konferenciji saznajte na poveznici.

Search

+