Podružnica HKMS Sisačko-moslavačke županije: 50 milijuna koraka za epilepsiju“ u Sisku i na Moslavačkoj gori

Uoči obilježavanja Međunarodnoga dana epilepsije koji se obilježio 13. veljače, organizirana je kampanja „50 milijuna koraka za epilepsiju” na dvije lokacije, u Sisku i na Moslavačkoj gori, u dva termina. U ovogodišnju su se akciju uključile Osnovna škola Zorke Sever, Neuropsihijatrijska bolnica „Dr. Ivan Barbot“, Podružnica Hrvatske komore medicinskih sestara Sisačko-moslavačke županije, Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić” i Srednja škola Viktorovac.

U nedjelju, 5. veljače 2023. okupili smo se na Ciglarskoj grabi kako bismo pružili potporu oboljelima od epilepsije i njihovim obiteljima. Prisutne je pozdravila Nela Šabanović Vidnić, dr. med., specijalist neurolog, subspecijalist neuroimunologije te Danijela Kundrata, mag. med. techn, predsjednica Podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara Sisačko – moslavačke županije. Iako je bio hladan dan, okupilo se 60-ak šetača – djece, srednjoškolaca i odraslih, koji su prikupljali korake. Akciju je podržala Alenka Ljubešić, pročelnica Upravnoga odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Sisačko – moslavačke županije. Ukupno smo prikupili 253 600 koraka. Zahvaljujemo Gradu Sisku te svim šetačima na dolasku i podržavanju ove kampanje!

11. veljače 2023. na Moslavačkoj gori okupilo se 50 šetača – djece, srednjoškolaca i odraslih. Na početku je sve prisutne pozdravila Marina Međimurec Čupić iz Osnovne škole Zorke Sever kako bi objasnila povod okupljanja, zatim je sve pozdravila ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” prim. Marina Kovač, dr. med., koja je zahvalila svima okupljenima i istaknula kako danas suvremena medicina olakšava stanje oboljelima, ali da su stigme i dalje prisutne te da se treba svakodnevno boriti protiv njih. Učitelj Damir Štimac obratio se prisutnima i objasnio kakva je staza i kuda ćemo se kretati. Staza je bila srednje zahtjevna, ali su svi prisutni izdržali tempo i uživali u prekrasnoj prirodi. Ukupno smo prikupili 1 150 000 koraka.

Hvala svima koji su nam se pridružili i podržali ovu hvalevrijednu akciju!

Na poveznicama u digitalnom fotoalbumu pogledajte kako smo se proveli u Sisku i na Moslavačkoj gori

https://myalbum.com/album/dmMYH4ts9fN2xT/?invite=d752a726-2b67-4a7d-9033-173f1325987d

https://myalbum.com/album/B6nEdSi94fr9mG/?invite=15ee43ab-2774-4185-be31-506594f69d4b

Search

+