Skupština Hrvatske komore medicinskih sestara izglasala je nepovjerenje i razriješila Vijeće te vratila Gazića na mjesto predsjednika

29 lip 2021 Novosti

Na danas održanoj izvanrednoj sjednici Skupštine Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS) članovi Skupštine s 63 glasa za, 2 glasa protiv i 11 glasova suzdržanih izglasali su nepovjerenje i razriješili Vijeće HKMS-a zbog protustatutarnog načina rada i protustatutarnog donošenja odluka. Skupština HKMS-a je također poništila sa 69 glasa za, 2 glasa protiv i 5 suzdržana protustatutarnu odluku Vijeća Komore od 16. lipnja 2021. o razrješenju predsjednika Komore Marija Gazića čime su sve pravne posljedice proizašle iz te odluke postale pravno ništetne, kao i Odluku o raspisivanju natječaja za izbor Predsjednika. Time je Gazić vraćen na mjesto predsjednika Hrvatske komore medicinskih sestara.

„Drago mi je da mi je većina članova Komore i na ovaj način iskazala povjerenje. Hrvatska komora medicinskih sestara mora biti strukovna organizacija za sve medicinske sestre i medicinske tehničare, raditi u interesu svih članica i članova, a ne privilegirane klike. Kao i do sada i nadalje ću se zalagati za transparentan način vođenja Komore i njezinu daljnju modernizaciju. Stvarni razlog mojeg razrješenja bio je pokušaj privatizacije Komore od strane pojedinih  članova sad već bivšeg Vijeća te sprečavanje uvođenja izbornog modela jedan član, jedan glas za vodstvo Komore, za koji se zalažem. Takav izborni model onemogućit će bilo čiju privatizaciju Komore i dodatno je demokratizirati“, poručio je Gazić.

Search

+