dr.sc. Nikolina Farčić, mag. med. techn.

Dr. sc. Nikolina Farčić, 12. srpnja 2022. godine je obranila doktorsku disertaciju na Poslijediplomskom doktorskom studiju Biomedicina i zdravstvo pri Medicinskom fakultetu u Osijeku s naslovom „Uloga razvoja emocionalne inteligencije i regulacije pri donošenju kliničkih odluka u sestrinstvu“ pod vođenjem mentorice izv. prof. dr. sc. Vesne Ilakovac i komentorice doc. dr. sc. Ivane Barać, mag. psych.

Nikolina Farčić rođena je 1974. godine u Slavonskom Brodu. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja u Srednjoj medicinskoj školi Slavonski Brod, upisuje 2008. godine preddiplomski studij Sestrinstvo u Osijeku za zvanje prvostupnice sestrinstva. Sveučilišni diplomski studij Sestrinstvo na Medicinskom fakultetu u Osijeku upisuje 2012. te za akademsku godinu 2012./13. dobitnica je Rektorove nagrade za uspjeh na studiju, 2014. godine stječe zvanje magistre sestrinstva. Svoj obrazovni put nastavlja iste 2014. godine upisom na Poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo pri Medicinskom fakultetu u Osijeku.

Radno iskustvo započinje 2000. godine kao medicinska sestra u Kliničkom bolničkom centru Osijek u Klinici za kirurgiju na Odjelu traumatologije. Od 2015. godine radi kao glavna sestra Poliklinike za kirurgiju. Godine 2016. prelazi u Jedinicu za bolničke infekcije. Na Medicinskom fakultetu Osijek bila je asistent od 2015. do 2017. te od 2017. u suradničkom je zvanju asistenta na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, na Katedri za sestrinstvo i palijativnu medicinu.

Autor je i koautor značajnog broja znanstvenih i stručnih radova iz područja sestrinstva. Sudjelovala je na znanstvenim i stručnim konferencija te na njima imala izlaganja.

Search

+