Aktivnosti iz Podružnice HKMS Karlovačke županije

Sredstvima podružnice HKMS Karlovačke županije izrađen je prvi poster koji prikazuje povijesti sestrinstva Karlovačke županije. Poster je izrađen na inicijativu i u organizaciji Snježane Mirilović uz podršku voditeljice Zbirke za povijest sestrinstva HUMS-a Sande Franković. Izrađeni poster zamišljen je kao uvodu prikaz povijesti sestrinstva Karlovačke županije. Dinamika izrade postera ovisiti će o količini analizirane arhivske građe i dostupnim sredstvima.

Posteri će biti na raspolaganju svim ustanovama županije prilikom organiziranja sestrinskih skupova, a svojim će sadržajem služiti i u edukativne svrhe.

Osim postera dimenzije 80×200 cm, izrađeno je i osam plakata istog sadržaja dimenzije 50×100 cm koji su poslani u zdravstvene ustanove Karlovačke županije.

Fotografije za poster prikupile su medicinske sestre iz županijskih ustanova: Kristina Muhar, Silvija Vučić, Davorka Gojak, Ankica Mađarac, Veronika Živčić, Ivana Dujlo Josipović i Jasmina Jančić Mikan. Logotip su osmislile Roberta Kok-Petrak, Snježana Mirilović i Blaženka Pavlić, a lupa na logotipu posuđena je od gospođe Barke Horvat.

Iznimna suradnja ostvarena je s gospodinom Dinkom Neskusilom, osnivačem i urednikom internetske stranice www.kafotka.net Njegova nesebična pomoć i ustupanje arhivskih fotografija u velikoj mjeri omogućavaju da pisana povijest sestrinstva Karlovca i Županije bude popraćena slikom.

Predsjednica podružnice HKMS Karlovačke županije

Snježana Mirilović

Search

+